21 Temmuz 2016 Perşembe

20.GÜNCEL MOBİL UYGULAMALARI

GREDECAM



 Gradecam en basit anlatımıyla optik okuma programıdır. Bu uygulama telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla çalışmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan bu uygulama özellikle eğitimciler için büyük kolaylık sağlamaktadır.

     Telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla cevap anahtarını okuttuktan sonra verileri bilgisayara aktarır. Çoktan seçmeli soruları anında sınıflandırır ve puanları bilgisayarınıza aktarır. 

     Öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama kolaylıkla transfer edebilirsiniz. Ayrıca sınav sonuçlarını diğer eğitimcilerle de paylaşarak değerlendirme yapabilirsiniz. Bu şekilde öğrencilere hızlı dönütler verebilirsiniz. Verileri değerlendirerek öğrencinin ilerlemesini gözlemleyebilir buna yönelik rapor hazırlayabilirsiniz






EVERNOTE
Aklımıza bir fikir gelir, not alma ihtiyacı duyarız ya bazen… Notlarımızı, fikirlerimizi, kısacası aklımıza gelen, karşımıza çıkan, internette gördüğümüz şeyleri saklayabileceğimiz bir araca ihtiyaç duyarız. Evernote sayesinde her türlü yazılı, görsel veya sesli notu saklayabiliyor, aynı zamanda sakladığımız notların da sürekli bizimle birlikte olmasını sağlayabiliyoruz. Mac’imiz, iPhone’umuz, ve Evernote web sitesi üzerinden senkronize çalışan Evernote ile tüm notlarımıza istediğimiz anda erişebiliyoruz…
Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyorsunuz ve artık herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz. Evernote’un yazılımının yanında Android ve iOs için mobil uygulamaları var ve çok popüler. Oldukça kullanışlı bir not alma uygulaması. Mobil uygulamalarında ses kaydı ile not ekmek te çok kullanışlı bir özellik. Evernote resim olarak eklediğiniz notlarda ki resim içi yazıları okuyabiliyormuş sanırım ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkıyor.Bir restorantın kartını,ders programınızı,bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz.Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğimiz gibi, resim içinde ki kelimeleri aratarakta ilgili notu bulabiliyoruz. Eğer bir tabletiniz varsa el yazınızla ve kaleminizle not alabiliyorsunuz yukarıda dediğim mürekkep notu özelliğiyle. Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden, isterseniz Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek,istersenizde web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım yapabiliyorsunuz.Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize oluyor ve heryerden tüm notlarınıza ulaşmış oluyorsunuz. Evernote programı Linux ve Symbian hariç hemen her platformda çalışıyor.Not almaya cep telefonlarınızdan hatta twitter üzerinden dahi devam edebiliyorsunuz





DROPBOX

Bulut teknolojilerinin hızla yaygınlaşması ve sürekli olarak depolama ihtiyacının artması sebebiyle kullanıcıların karşısına çıkan bulut depolama çözümlerinin en popüler olanlarından bir tanesi olan Dropbox, bugün ki Soru – Cevap yazımızın konuğu oluyor.
Dropbox 2008 yılında duyurulan bir bulut depolama çözümüdür. Bulut depolama denmesinin en önemli sebebi, hemen her platformdan Dropbox’a ulaşabiliyor olunmasıdır. Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone gibi tüm mobil ve masaüstü işletim sistemlerinden kullanılabilen Dropbox, yedeklediğiniz dosyalara tüm cihazlarınızdan ulaşma imkanı sunar.
Depolama haricinde kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bir diğer özellik olan paylaşma özelliği de yine Dropbox’ın sunduğu özellikler arasında yer almaktadır. Örnek vermek gerekirse, kişisel veya kurumsal Dropbox hesabınızda yer alan bir belgeyi, dosyayı bir başkasına göndermek istediğinizde yine Dropbox’ı kullanabilirsiniz. Dropbox, paylaşmak istediğiniz dosyaya bir URL yani link tanımlar ve bu linki paylaşmanız halinde özel alanınızdaki sadece o dosyayı paylaşmış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder